Prva radionica zdrave prehrane

Udruga HVIDR-a Karlovac i Dokumentacijsko memorijalni centar hrvatskih branitelja Damir Pintar, kao partneri u provedbi aktivnosti financiranih kroz sustavne podrške Nacionalne zaklade, održali su u subotu u Centru za beskućnike radionicu “Zdrave prehrane” sa ciljem educiranja članova udruga i njihovih obitelji, te ostalih građana, u pripremi starih tradicionalnih jela sa područja Karlovačke županije. Jela koja su pripremali volonteri i članovi udruga su karlovački ričet, prisiljeno zelje, pileći ajngemahtec s noklicama i graškom i štrukle na juhu.

Pripremljeno je 300 obroka koje su konzumirali hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji kao i ostali posjetitelji. Svima prisutnima podijeljene su donacije pristigle taj dan, a osigurane od strane koordinacije udruga, Udruga Milosrđe, Udruga HVIDR-a Karlovac, županijska udruga HVIDR-e Karlovačke županije, Dokumentacijsko memorijalni centar hrvatskih branitelja Damir Pintar i Udruga branitelja prosvjetnih djelatnika Karlovačke županije, koje tijekom cijele godine osiguravaju donacije za hrvatske branitelje i građane.

Radionica je provedena uspješno i pokazala se vrlo korisnom, jer je veliki broj posjetitelja dobio saznanja o procesu pripreme ovih jela. U planu su još dvije radionice koje će biti provedene u listopadu ove godine. (tekst preuzet sa https://karlovacki.hr/pripremljena-i-podijeljena-stara-tradicionalna-jela-s-podrucja-karlovacke-zupanije/)